Felejthetetlen élmények a média világából

Eseménydús szakmai kiránduláson vettek részt iskolánk médiaszakkörösei február 27-én Budapesten. A különleges napról Szoboszlai Csaba, a szakkör vezetője számolt be honlapunknak.

Délelőtt a Mafilm Audiónak, Magyarország piacvezető hangstúdiójának a műtermeiben jártunk lelkes kis csapatunkkal, ahol a filmszinkronizálás menetével ismertettek meg bennünket a cég barátságos munkatársai. Alaposan bebarangoltuk az épületet, majd belenéztünk egy éppen zajló szinkronfolyamatba is. Lenyűgöző volt látni, hogy a Melissa McCarthy által megformált karakter és filmbeli lánya hogyan szólalnak meg magyarul az egyik legújabb hollywoodi produkcióban. A stúdióban hazánk egyik legkiválóbb szinkronszínészével, Seszták Szabolccsal is találkoztunk. Ittuk a szavait akkor is, amikor a saját hangján válaszolt a kérdéseinkre, akkor is, amikor éppen Kabos Gyula hangján szólalt meg.

A délutáni nagy találkozás is örök élmény marad számunkra. Dobos Evelint kedvenc ifjúsági filmsorozatunk, az Egynyári kaland főszereplőjeként ismertük és kedveltük meg, a Magyar Televízió alaposan felkészült műsorvezetőjeként csodáltuk tovább, majd ezen a téli délutánon, a személyes találkozás alkalmával zártuk véglegesen a szívünkbe. Határtalan kedvessége, életvidámsága, pozitív kisugárzása teljesen lenyűgözött bennünket. Nagy megtiszteltetés és felejthetetlen élmény számunkra, hogy – egy hangulatos budapesti kávézóban – több órán át beszélgethettünk vele.