Háromszoros Lautitia-győzelem és egy különdíj Olaszországból

Háromszoros győzelemmel és egy különdíjjal, valamint sok-sok szép emlékkel tértek haza a lautitiások olaszországi útjukról.

Iskolánk kóruscsaládjából mintegy százan utaztak a csoda szép környezetben fekvő Riva del Gardába, a 15. Concorso Corale Internazionale (nemzetközi kórusverseny) helyszínére. A március 25-től 28-ig tartó megmérettetésen három kategóriában, a gyerekkari, az ifjúsági vegyeskari és a musica sacra (egyházzenei) szekcióban indult kórusunk, és mindegyikben kiválóan szerepelt. A zsűri mindhárom számban a mi énekkarunknak ítélte az első díjat, ráadásul a gyermekkar és az ifjúsági vegyeskar a nagydíjas versenyre is meghívást kapott.

A lautitiások a Grand Prix estéjén – melyen ezúttal egy japán kórus győzedelmeskedett – ismét csodálatosan énekeltek, és a záró esemény végén büszkén vehették át a kategóriaelsőségekért járó jutalmakat. Az eredményhirdetésen négyszer is a színpad előterébe szólították a Lautitia kóruscsalád képviselőit: a három első díj mellett kiváló kórusvezetőnk, Nemes József karnagyi különdíjat vehetett át.

Az út során egy önálló koncertet is adtak a mieink Calavino városában. A közönség ámulva hallgatta, majd felállva tapsolta meg a lautitiások produkcióját. Az énekes programok mellett jutott idő egy kis kikapcsolódásra is: a gyerekek és kísérőik nagyokat sétáltak az óriási hegyek által körülölelt Garda-tó partján Torboléban és Riva del Gardában.

A kórus nagyon köszöni a családok és kiemelten a Hajdúdorogi Főegyházmegye anyagi és erkölcsi támogatását – nélkülük ez a felejthetetlen élményekben gazdag út nem jöhetett volna létre.