Ismét Erdélyben járt a Szivárvány Gyermekkar

A székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Líceum Kicsinyek Kórusának meghívására már másodszor járt a kórus Erdélyben.Deli Gabriella beszámolója

2018. április 26-án csütörtök reggel indultunk neki hosszú utunknak. A Király-hágón elfogyasztott reggeli után következő megállásunk Kőrösfőn volt, ahol megnéztük a híres református templomot. Majd Kolozsvár főterén tettünk egy rövid sétát, fotózkodtunk Mátyás király lovas szobránál és elsétáltunk szülőházához is. Sajnos a román útviszonyokra nem számítottunk, így kicsit megkésve, de annál nagyobb várakozással érkeztünk Udvarhelyre. Itt mindenki megismerkedett vendéglátó családjával. A pénteki napon kirándulást tettünk a Gyergyói hegyekbe: jártunk a Gyilkos-tónál és a Békás szorosban, majd hazafelé felkerestük a híres búcsújáró csíksomlyói ferences templomot. Aki először járt itt, az is „otthon érezhette magát”, mintha csak Máriapócson lettünk volna.

Szombaton rengeteg ünneplőbe öltözött gyermek érkezett a helyi Művelődési Házba. A XXIV. Bárdos Lajos-Palló Imre Éneklő Ifjúság Kórusfesztivált 10 kórus részvételével rendezték meg idén. Különlegesség volt, hogy Hajdúdorogról, a Szent Bazil Oktatási Központ Általános Iskolájának kórusa is meghívást kapott erre a hangversenyre és méltó módon képviselték a görögkatolikus várost. A Szivárvány Gyermekkar műsora is nagy tetszést aratott, különösen a Kazoo Concerto nyerte el a közönség vastapsát!

Vasárnap reggel könnyel telt szemekkel vettünk búcsút házigazdáinktól, remélve, hamarosan újra találkozunk. Hazafelé megálltunk a fehéregyházai Petőfi emlékhelynél, akiről úgy gondolták, hogy a közeli segesvári csatában hunyt el. Segesvár, Erdély egy kis gyöngyszeme, e szász alapítású város most is fantasztikus hangulatot áraszt. Kanyargós kis utcái, terei, színes házai, a Várnegyed méltán vonzzák a turistacsoportokat. Másfél órás sétát követően a cél már csak Debrecen volt. Fáradtan, de annál több csodálatos, életre szóló élménnyel tértünk haza az esti órákban. Köszönjük a tanító nénik: Tóth Zoltánné Nelli néni és Seszták Istvánné Mariann néni segítő gondoskodását; Bodóné Kiss Szabina zenei közreműködését; Bozsányi Vili bácsi biztonságos vezetését. Itt szeretnénk megköszönni a Hajdúdorogi Főegyházmegye anyagi támogatását is, mellyel segítették utunk megvalósulását!