Mert szeretjük a kosárlabdát!

A debreceni férfi kosárlabdacsapat a Sopront fogadta az Oláh Gábor utcai pályán október 9-én este. Izgalmas mérkőzésen vehettek részt a kilátogatók – közöttük a 2. b osztály tanulói…

A teremtés védelmében

Keresztény látásmóddal a környezetvédelem voltaképpen teremtésvédelem, vagy más szóval teremtésmegőrzés. Ez a fogalom jobban kifejezi a hívő hozzáállást a környezethez.

Mi is szabadságharcosok vagyunk!

Október 6: nemzeti gyásznap Magyarországon. A Szent Efrém-iskola pedagógusai és diákjai közösen emlékeztek meg az aradi vértanúk haláláról.

Új ikonokkal gazdagodott iskolánk

A Szent Efrém-iskola jó pár felújításon, átalakuláson ment keresztül az elmúlt évek alatt. Az új környezet most tovább szépül: új ikonokkal ékesítik fel az iskola ebédlőjét.

Az Istenszülő oltalma

A görögkatolikus egyházban október elseje jeles nap. Ekkor emlékezünk meg az Istenszülő, Szűz Mária oltalmáról.

Nagyszülős nap a 2. b-ben

Október 1-je az idősek világnapja, de mi, 2. b osztályosok csak „nagyszülős napnak” neveztük. Nagy szeretettel hívtunk és vártunk minden nagymamit és nagypapit pénteki ünnepségünkre.

Mesés hangulatban telt a Mesehét

Idén is szervezett iskolánk rajz- és meseíró versenyt, valamint drámajáték-előadást. Az óvodás és alsó tagozatos gyerekek lelkesen vetették bele magukat a munkába.