A forradalom és szabadságharc ünnepe

1848 tavaszának nagyszerű eseményeit 2023. március 14-én ünnepelte iskolánk. Az 5. b és a 6. a hetek óta készült színvonalas műsorára, amiben a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical zenéire megelevenedtek a Pilvax kávéház jelenetei, a szabadságharc küzdelmei és a megtorlás kegyetlenségei.

Lezajlott a második Szent Efrém-es kokárdás futás

Március idusához közeledve intézményünk két dolgozója, Kerékgyártóné Katona Mária és Szoboszlai Csaba 18,48 kilométert futott az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve. A sportos megmérettetés egy-egy szakaszára több lelkes diák elkísérte őket.

A Lautitiáról forgatott a Duna televízió stábja

Az Isten kezében című sorozat csaknem két évtizede arra törekszik, hogy bemutassa a Mindenhatót legkülönbözőbb emberi sorsokon keresztül. Ezúttal a Nemes József karnagy által vezetett Lautitia Kóruscsaládról forgatott a műsor stábja.

Money doesn’t grow on trees

A felső tagozatos diákok életét is színesebbé tette a pénzügyi témahét. Tanulóink nemcsak matematika, hanem más tanórán is találkoztak a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos fejlesztésével.

Kolibaszentelés iskolánkban

Nagyböjti utunk kezdeti szakaszában testi-lelki megerősítést kaptunk a lelki munkálkodáshoz. Fülöp metropolita atya érkezett hozzánk, hogy megáldja az előkészített böjti eledelünket, a kolibát.

Szerzetességről egy szerzetestől

Rendkívüli történelemórán vettek részt az ötödikes diákok, mert a középkori egyházról szóló leckét Kocsis Fülöp érsek-metropolita atyával dolgozták fel.

Játszva tanulunk az Efrémben

A jövőben a Szent Efrém-iskolában is elérhető lesz a LEGO matek. Intézményünk pedagógusai ugyanis egy remek továbbképzésen vehettek részt február közepén.

Sok-sok programmal telt névadónk hete

A Szent Efrém-hét az iskolánk védőszentjének emléknapját követő hétfőn, január 30-án kezdődött, s a pénteki nevelőtestületi értekezlettel zárult.

Izgalmas felolvasóversenyt szerveztünk

Névadónk munkásságából származó szövegtöredéket kellett felkészülési idő után felolvasnia a bátor jelentkezőknek, majd a Szentírásból kijelölt, először látott, ismeretlen szöveg kifejező bemutatása következett.

DÖK-képzésen jártak diákjaink

Szükség van a tanulóknak egy olyan gyakorlóterepre, ahol megtanulják érdekeik képviseletét. Három lelkes diákönkormányzati tag, Dorogi Zsófia (6. b), Bereczki Emma és Makkai Dóra (5. b) ehhez kapott gyakorlati segítséget.

Közösen szavaltuk nemzeti imádságunkat

Intézményünk is csatlakozott ahhoz a jeles kezdeményezéshez (a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola felhívásához), ami szerint a Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából január 20-án 10 órától iskolánk tanulói, tanárai együtt szavalták Kölcsey versét az ország több ezer diákjával.