Egy csoporttal feljebb folytathatják U12-es kosarasaink!

A bajnokság 7. (az alsóház 3.) fordulójában is bőven a minimális 10 fős létszám felett, 14 játékossal vett részt a Szent Efrém Iskola csapata a mérkőzéseken. A családoknak hála a forduló hetében a csapat kettő, de több játékos három edzésen is részt vett, ami meg is látszott a gyerekek teljesítményén. (Forrás: kosarlabdaakademia.deac.hu)

Külön öröm, hogy két 2011-es születésű játékos is debütált a csapatban. Hartman Roland és Szakál Péter az U11-es bajnokságban már szerepeltek korábban, de bátyjaikkal a 2009-esek között most először léptek pályára és kiválóan teljesítettek. Roli védekezésben, Peti pedig támadásban nyújtott átlagon felülit. A vírushelyzet most is befolyásolta a mérkőzéseket, sajnos a harmadik gárda nem tudott részt venni a tornán, így a fiatalok az Újfehértó csapata ellen játszottak egy oda-visszavágós párharcot a feljutásért. Mindkét mérkőzésen sikerült győzelmet aratniuk a debrecenieknek a szimpatikusan játszó újfehértói csapat ellen, így két sikernek köszönhetően a következő fordulóban ismét egy csoporttal feljebb folytathatják a küzdelmeket.

U12 Alsóház 3. forduló, „D” csoport

Újfehértói Sportklub – Cívis Efrém Kenguruk 50 – 60 (6-18, 19-21, 19-10, 6-11)

Cívis Efrém Kenguruk: Szakál Dénes 22, Molnár Szabolcs 10, Gombás-Jeftic Dávid 10, Szakál Péter 5, Antal Ferenc 4, Molnár Balázs 3, Hartman Roland 3, Németh Luca 2, Gazdag Fanni 1, Pogácsás Róbert, Mester Dániel, Hartman Albert. Edzők: Kovács Balázs, Farkas Csanád.

Cívis Efrém Kenguruk – Újfehértói Sportklub 58 – 30 (22-0, 14-13, 12-10, 10-7)

Cívis Efrém Kenguruk: Szakál Dénes 23, Gombás-Jeftic Dávid 11, Szakál Péter 8, Antal Barnabás 7, Gazdag Fanni 5, Molnár Balázs 2, Hartman Roland 2, Orosz Orsolya, Pogácsás Róbert, Mester Dániel, Hartman Albert, Molnár Szabolcs. Edzők: Kovács Balázs, Farkas Csanád.

Kovács Balázs: Az első mérkőzésen sikerült magabiztosan kezdenünk, és Szakál Dénes vezetésével magabiztos előnyt szereztünk. A második negyedben a kosarakat továbbra is szépen gyűjtögette a csapat, Gombás-Jeftic Dávid, Molnár Szabolcs és Szakál Péter nagyon szép kosarakat szereztek, azonban védekezésben meggyűlt a bajunk az ellenfél magas és ügyes játékosával. Ellenfelünk a második félidőben megcserélte a sorokat, és a védekezését is jobban megszervezte, így a negyed végére 5 pontra olvadt az előnyünk. Az utolsó negyed eleje izgalmasan alakult, de végül sikerült megnyugodnunk és Szabi és Németh Luca kosaraival eldönteni a mérkőzést. Egy 15 perces pihenő után ismét feldobták a labdát a két csapat között. El kell mondanunk, hogy amíg mi 14 játékossal tudtunk részt venni a két mérkőzésen, ellenfelünk 10 fővel érkezett, így nem volt cseréjük. Ennek köszönhetően – illetve úgy gondolom, hogy az utóbbi hetek edzésmunkája miatt is – fizikailag jobban bírtuk a tornát, és a második mérkőzést már az első negyedben sikerült eldönteni. Gazdag Fanni és Szakál Dénes vezetésével 22-0-s állással ért véget az első negyed. A nagy előny tudatában védekezésben kicsit többet hibáztunk, de az előnyt minden negyedben tudtuk növelni és szép győzelmet arattunk. Nagyon örülök, hogy az elmúlt hetekben elkezdett munkából sok mindent viszontláttam. Voltak gyors indításos és voltak passz-befutásból szerzett kosaraink. Egyre több gólpasszunk volt, egyre többször tudtunk eredményesek lenni két, esetleg három játékos kapcsolatából, voltak már igazi kosárlabdás támadásaink. Gratulálok a gyerekeknek, nagyon szépen teljesítettek! Büszkék vagyunk rájuk Farkas Csanád kollégámmal!