A 20 nagyon szép szám, avagy jubilált a médiatábor

Egyedülálló szakmai előadásokkal és foglalkozásokkal, felejthetetlen szabadidős programokkal telt a huszadik médiatábor 2022. június 27. – július 2. között Abádszalókon.

A jubileumi hét fő témája Törőcsik Mari filmes munkássága volt. Szoboszlai Csaba előadás-sorozatában a művésznő világa – többek között – mintegy ötven film különböző jeleneteinek megtekintésével, elemzésével kerülhetett közelebb a hallgatósághoz. Az alkalmakat a prezentációkhoz kapcsolódó monumentális vetélkedősorozat is színesítette.

Rinyu Péter a hangok fizikájáról tartott színvonalas előadást, a táborlakók kíváncsi érdeklődéssel fogadták a kísérletekkel gazdagított tudományos órát.

A délutánok és esték Tisza-tavi strandolásokkal, sportversenyekkel, szabadtéri játékokkal, műveltségi vetélkedőkkel, drámajátékokkal, házi mozizásokkal, közös éneklésekkel teltek – a résztvevők legnagyobb örömére.

„Amikor pályafutásom első tanévének végén először szerveztem médiahetet az iskola válogatott diákjainak, még nem sejtettem, hogy mibe kezdtem valójában… Bizony, 2003-tól kezdve eddig minden esztendőben volt médiatábor. A nagy hagyományú szakmai programsorozatra egész évben lelkesen, összességében több hétnyi szabadidőmet áldozva készülök fel, melynek eredményeképpen – ma már túlzás nélkül állíthatom – a médiatábor egy fontos és minőségi branddé növekedett. Fantasztikus érzés, hogy 2022-ben immár a huszadik hetet valósíthattam meg az aktuális meghívottakkal” – osztotta meg a tábor ötletgazdája és főszervezője, Szoboszlai Csaba.