A matematika háza tájáról jelentjük

Számos versenyen számos szép sikert értek el iskolánk ifjú matematikusai a közelmúltban.Lukácsné Márku Ágnes beszámolója

Februárban 33 tanulóval vettünk részt a közel 60 000 embert megmozgató Zrínyi matematikaversenyen. Iskolánkból 2 tanulót hívtak be a megyei eredményhirdetésre: Csabai Samu (4. a) és Hajós Boróka (5. a) tanuló is a 10. helyen végzett.

Március 3-án az Agorában rendezték meg az első debreceni Medve Matek Élménynapot, mely több érdekes előadást, játékot, izgalmas matematikai feladatokat, versenyt és tanári továbbképzést is tartogatott. (http://medvematek.hu/archivum/item?event=2019-Elmenynap2)

Március 4-én a megújult Pangea Nemzetközi Matematikaverseny I. fordulóját írhattuk meg iskolánk informatikatermében. A színvonalas megmérettetés a 6. a osztályos Lukács Imre Márknak sikerült a legjobban, ő bejutott az országos döntőre, melyre március 31-én Budapesten, a Kodolányi Egyetemen került sor.

Március 14-e és 17-e között Hajdúszoboszlón rendezték meg a Tavaszi Medve Matektábort, melyen intézményünk két tanulója (Hajós Boróka és Lukács Imre Márk) öregbítette iskolánk jó  hírét. (http://medvematek.hu/archivum/item?event=2019-Hajduszoboszlo)

Március 21-én délelőtt a Kenguru Nemzetközi Metmatikaverseny tesztjein törhették a fejüket tanulóink.

Március 23-án a Fazekas Mihály Gimnázium adott helyet a megyei Kalmár László Matematikaversenynek, amelyen nehéz, de szép feladatokon gondolkodhattak a légelszántabbak.

A Dugonics András Matematikaversenyen országos 11. helyen végzett Csabai Samu (4. a), 14. helyen Lukács Lilla Mária (4. a), 18. lett Hajós Boróka (5. a) és Lukács Imre Márk (6. a) is.

A Mozaik Tanulmányi Versenyen matematikából országos döntőbe jutott Lukács Dániel Demeter (1. a)

Nagyon gratuálunk a díjazottaknak, és több versenyről még várjuk a további szép eredményeket!