A Szent Efrém-iskola kosarasai bemutatkoztak a debreceni kosárlabda-társadalomnak!

Elsőként azzal, hogy ilyen nagy (37 fős) létszámban a kosaras gyerekek közel 90 százaléka ott tudott lenni a hétvégi NB I-es mérkőzésen, majd a félidőben megmutatták, hogyan is tudnak már kosárlabdázni. De ekkor még nem volt vége…

A második félidőben gyerekeink olyan hangulatot varázsoltak az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba, hogy jelentős szerepet játszottak a DEAC feltámadásában, és óriási izgalmak közepette a bajnoki címvédő szombathelyi FALCO ellen győzelembe hajszolták a DEAC-ot! Szeretném megköszönni a családoknak a közreműködést, a támogatást, a jelenlétet és a szurkolást! Valamint szeretném továbbítani a DEAC NB I-es csapata edzőinek, játékosainak és a klub vezetőinek a köszönetnyilvánítását és háláját a gyerekek óriási szurkolásáért! Végtelenül büszke voltam és vagyok a gyerekekre, és rettentően hálás vagyok a családoknak, hogy ennyire ott állnak a gyerekek mellett, és támogatják a sportolásukat! Bízom benne, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak! Még egyszer köszönöm, és gratulálok! (Kovács Balázs)

A tegnap esti mérkőzés nagyszünetében Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványait láthattuk. A színvonalas és látványos bemutató mellett, nagyon szépen köszönjük azt a kitartó és lelkes szurkolást, aminek köszönhetően rég nem tapasztalt hangulatban játszhattak a fiúk, nagyban hozzájárultatok a győzelemhez! A kosárlabda sport amellett, hogy nagyon népszerű, kiemelt támogatást élvez mind a Görögkatolikus Egyház, mind a Szent Efrém Iskola részéről is. Az iskolavezetés mellett a pedagógusok is támogatják a sportot, és az iskolát nyugodt szívvel nevezhetjük „Sportoló Iskolának” is, amely beleillik mind Debrecen város, mind a Debreceni Egyetem programjaiba. Az iskola és a DEAC Kosárlabda Akadémia között évek óta szoros együttműködés zajlik, így az oda járó gyerekeknek óvodás kortól egészen a ballagásig lehetőségük van kosárlabdázni. Az a család, aki úgy dönt, hogy a Szent Efrém Görögkatolikus Iskolába viszi gyermekét, hatalmas lehetőséget kap az egészséges életmód megteremtésére és a magas szintű sportolás elkezdésére az iskola falai között” – olvasható a DEAC hivatalos Facebook-oldalán.

(A fotókat a DEAC oldaláról kölcsönöztük.)