A szeretet új útja – adakozás

Adománygyűjtést szervezett iskolánk a Szent Efrém-hét keretében. Igyekeztünk olyan célcsoportot találni, akik nélkül kevesebbek lennénk, és akiknek olyan sokszor mondhatjuk: köszönöm.

A jótékony pénzadományból – melyet ezúton is nagyon köszönünk mindenkinek – a Kenézy-kórház három osztálya részesült olyan eszközökben, amely a mindennapi munkájukat segíti. Így tudtunk nekik hűtőszekrényeket, vízforralókat, kávéfőzőket és kenyérpirítókat vásárolni. Nagy öröm volt látni a gyerekek szeretetteljes hozzáállását. Példaértékű volt, ahogyan akár a zsebpénzük egy részéről lemondva támogatták ezt a nemes célt. Az átadás délelőttjén, február 4-én Dr. Nagy Gergely, a DEKK Járványügyi Koordinációs Központjának logisztikai vezetője hálás szívvel köszönte meg ezt a különleges gesztust.

A kezdeményezés hagyományteremtő szándékú volt, s mivel igen jól sikerült, legközelebb folytatjuk!

„Ezután leült szemben a kincstárral és figyelte, hogy dob a nép pénzt a perselybe. Sok gazdag sokat dobott be. De aztán jött egy szegény özvegy, s csak két fillért dobott be. Erre odahívta tanítványait, s így szólt hozzájuk: „Bizony mondom nektek, ez a szegény özvegy többet adott mindenkinél, aki csak dobott a perselybe. Mert ők a feleslegükből adakoztak, ez pedig mindent odaadott, ami csak szegénységétől telt, egész megélhetését.” (Márk 12, 41-44)

A hét testi, lelki ajándékaiért a vasárnapi ünnepi szertartásban adtunk hálát az Attila téri székesegyházban. Az érseki Liturgiát a Lautita kóruscsalád tagjainak éneke ékesítette.