Adományaink a Kenézy-kórház betegeinek, dolgozóinak

Gyümölcs, sütemény, ivólé és „csupa szeretet” kívánságok jutottak el november 13-án is a Debreceni Karitatív Testület kezdeményezésére a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórház COVID-osztályának betegeihez és dolgozóihoz.

A Szent Efrém-iskola tanulói, pedagógusai, a szülők, valamint a Más Mint a Menza Kft. a héten már harmadik alkalommal juttattak adományokat a számukra.

Mi így próbáljuk segíteni a magunk szerény eszközeivel azt a megfeszített munkát, amit a rendkívüli járványhelyzet megkíván a kórház dolgozóitól. Tudjuk, egy-egy ügyelet hosszasabb bent tartózkodást jelent az orvosoknak, ápolóknak. A süteményekkel, a gyümölccsel rájuk gondoltunk, a betegek pedig könnyebben tudnak inni az adományként gyűjtött palackokból és a kis dobozos ivóléből. Az alsó tagozatos gyerekek „szívbéli” rajzokat készítettek, amiben köszönetüket fejezik ki az áldozatos munkáért. Isten áldása legyen rajtuk, a betegeken és a családjaikon!” Ezekkel a szavakkal adta át dr. Baloghné Tóth Ibolya intézményvezető az adományt Rózsahegyiné Juhász Éva testületi elnöknek, aki ezt a szeretetadományt vitte el és adta tovább a kórházban.

A Kenézy Kórház Fül-Orr-Gégészeti, Fej- és Nyaksebészeti Osztálya nevében köszönöm a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak a nálunk fekvő COVID-19 betegek számára készített rajzokat! Hiszem, hogy így a betegek gyorsabban gyógyulnak, az osztály dolgozói pedig kettőzött erővel veszik fel a harcot a vírussal!” – osztotta meg a Facebook-oldalán dr. Major Tamás.