Az U11-es és az U12-es csapatunk is megkezdte a bajnokságot

Az elmúlt hétvégén az U11-es csapatunk játszott. Színvonalas mérkőzéseken megszorongattuk a másik két debreceni csapatot a bajnokság „A” csoportjában. (Kovács Balázs beszámolója)

U11 Bajnokság 1. régió 1. forduló „A” csoport

Debrecen, 2021. október 17. vasárnap

Cívis KK Tigrisek – Cívis Efrém Kenguruk 61 – 47 /26-7, 9-17, 12-3, 14-20/

Efrém Kenguruk: Szakál Péter 24, Mikes Máté 10, Nyirán Demeter 4, Kártik László Dorián 3, Ölveti Mihály 2, Szarka Levente 1, Hramcsák Milán 1, Csobán Leila 1, Pogácsás Zsolt 1, Hartman Roland, Gánicz László, Kiss Gergely

Edző: Kovács Balázs

Nagyon vártuk a mérkőzést, és még ennél is jobban izgult a csapat fele a mérkőzésen. Az ellenfél rutinos és kiemelkedő játékosa az első negyedben nagy különbségű vezetéshez juttatta a Tigriseket. Nagy pozitívum, hogy nem estünk össze és a második sor nagyon szépen visszakapaszkodott. A második félidőben már mindkét sor jól teljesített és a mérkőzés végére közelebb is tudtunk jönni ellenfelünkhöz. Nagy iramú jó mérkőzést játszottunk, Szakál Péter és Mikes Máté eredményes játéka nagyon kellett a szorosabb eredményhez.

Cívis Efrém Kenguruk – Cívis KK TK Rakéták 43 – 47 /9-7, 17-22, 4-8, 13-10/

Efrém Kenguruk: Szakál Péter 20, Mikes Máté 3, Nyirán Demeter 6, Kártik László Dorián 4, Ölveti Mihály 2, Szarka Levente, Csobán Leila 4, Pogácsás Zsolt 1, Hartman Roland 3, Gánicz László, Kiss Gergely, Lukács Dániel

Edző: Kovács Balázs

Az első mérkőzés izgalma után sikerült átlépnünk az árnyékunkat és nagyon szépen kosárlabdáztunk. Az első sorban Nyírán Demeter, aki délelőtt még atlétika versenyen sprintelt, délután mindkét kosár meccsen pályára lépett és 2012-esként 6 pontig jutott, Ölveti Misi, Hartman Roli és Kártik Dodi nagyot védekezett, Csobán Leila két szép kosarat szerzett, a Mikes Máté – Szakál Péter páros pedig gyönyörű passz befutásos kosarat szerzett. A rengeteg jó momentum mellett volt egy nagyon jó ellenfelünk is, akikkel végig fej fej mellett haladtunk, de a végjátékba ellenfelünk ment be vezetéssel és az utolsó percekben jól védekezve megakadályozták, hogy kiegyenlítsünk. A vereség ellenére nagyon büszke vagyok a gyerekekre, kiváló mérkőzést játszottak, hatalmasat küzdöttek, és nagyon elfáradtak.

Egy évvel ezelőtt kezdtük el a kosárlabda tanfolyamot a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskolában Farkas Csanád kollégámmal, és végtelenül büszke vagyok arra, hogy az iskola és a klub támogatásával ennyi lelkes és tehetséges fiatal kezdett el versenyezni a kosárlabda sportágban és ilyen rövid idő alatt ilyen szintre eljutottunk és az U11-es bajnokság „A” csoportjában helyt tudtunk állni. Azon leszünk, hogy a következő fordulóban visszajussunk és újra megmérkőzhessünk a debreceni csapatokkal. A debreceni kosárlabda jövőjére nézve igen bíztató torna volt, hiszen három kiváló csapat, három színvonalas mérkőzést játszott egymással. Gratulálok a Tigriseknek, a Rakétáknak, Kollégáimnak és a saját csapatomnak is!

A mérkőzések a következő linkeken visszanézhetők:

Cívis KK Tigrisek – Cívis Efrém Kenguruk: https://www.youtube.com/watch?v=EOkZakVcYe0

Cívis Efrém Kenguruk – Cívis KK TK Rakéták: https://www.youtube.com/watch?v=5MErq1fdk30