Büszke kis elsősök, óvónők és tanítók

Nagyon szép hagyomány intézményünkben, hogy az újonnan érkezett elsőseinkhez vendégeket hívunk. Nem is akárkiket: a korábbi óvó nénijüket, dajkájukat.

A pedagógusoknak ugyanis nagyon fontos, hogy tudják: jó helyre került az a gyerkőc, akit évekkel ezelőtt rábíztak a szüleik az oviban. Emellett azt is szívesen megnézik ilyenkor, hogy miként fejlődik a továbbiakban a csemete – immár az iskolapadban. Emellett láthatják az általuk befektetett munka gyümölcsét is, ami egy jó visszajelzés számukra.

Október 18-án számtalan óvodából jöttek pedagógusok a Szent Efrém-iskolába, volt, aki először fordult meg intézményünk falai között. Nekik kifejezetten nagy élmény volt itt lenni, hiszen korábban más iskolából még nem kaptak ilyen meghívást. A nagy találkozásnál könnyes szemmel ölelték magukhoz a rég nem látott kisdiákokat. A gyerekek izgatottan várták őket, verset tanultak, és lelkesen jelentkeztek órán, hogy óvó néni büszke legyen rájuk. Igazán megható délelőttöt töltöttünk el együtt.

Nyugalom, harmónia, béke áradt az első osztályokból. Vendégeink megelégedetten, derűvel távoztak. Nyugodt volt a szívük látván a gyermekek tekintetét, az óvoda és az iskola közötti átmenet gyakorlati megoldását. Öröm volt hallani a pozitív visszajelzéseket, átélni a szakmai beszélgetéseket, meghallgatni az ötleteket.

Folytatjuk ezt a hagyományt jövőre is! Köszönjük, hogy itt voltak! Isten áldása kísérje munkájukat a továbbiakban is!

(Bródi–Szilágyi Ilona, Gardáné Kovács Mónika)