Dicséretes teljesítményt nyújtottak iskolánk ifjú kosárlabdázói

Minden elismerés megilleti iskolánk fiatal kosarasait, akik első alkalommal léptek pályára az U12-es bajnokságban, s kitűnő teljesítményt nyújtottak.

Egészen az ötödik fordulóig kellett várnia a Cívis Efrém Kenguruknak, hogy bemutatkozhassanak az U12-es bajokságban. Kovács Balázs tanítványai azonnal két mérkőzést is játszhattak az OEC csarnokában, ebből egyet – adminisztratív okokból kifolyólag – meg is tudtak nyerni. A BKG Ebes elleni ütközet is remekül indult Szakál Dénesék számára, azonban a vendégek végül fordítani tudtak. Összességében minden dicséret megilleti a debreceni ifjakat, akik első alkalmukhoz mérten kitűnő teljesítményt nyújtottak” – olvasható a kosarlabdaakademia.deac.hu oldalon.

U12 5. forduló „E” csoport

Debrecen, DE Klinikai Campus Tornacsarnok 2021.02.13 szombat

VULE „B” – Cívis Efrém Kenguruk 0 – 20

Cívis Efrém Kenguru: Antal Barnabás, Antal Ferenc, Gazdag Fanni, Hartman Albert, Molnár Balázs, Molnár Szabolcs, Németh Luca, Nyitrai Lili, Orosz Orsolya, Papp Rebeka, Pogácsás Róbert, Szakál Dénes

Cívis Efrém Kenguru – BKG-Ebes   43 – 72 (18-10, 9-28, 6-18, 10-16)

Cívis Efrém Kenguru: Antal Barnabás 2, Antal Ferenc 1, Balogh Jámin Sánel, Gazdag Fanni 6, Hartman Albert 4, Molnár Balázs 6, Molnár Szabolcs 2, Németh Luca, Nyitrai Lili 2, Papp Rebeka 2, Pogácsás Róbert, Szakál Dénes 18

Edzők: Farkas Csanád, Gyalog Balázs, Kovács Balázs

Kovács Balázs: – Első alkalommal léptek pályára a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola U12-es fiatal kosarasai. Az U12 bajnokság 5. fordulójában csatlakozott be csapatunk az „E” csoport küzdelmeibe. Nagy izgalommal várták a gyerekek és mi edzők is az első megmérettetést. Nem hazai környezetben, de Debrecenben léptünk pályára. Betegség miatt csak 13 játékos tudott bemutatkozni, de akik ott voltak, ügyesen helyt álltak és szépen teljesítettek. Minden gyerekkel nagyon elégedettek voltunk, de Szakál Dénest még is ki kell emelnünk, aki mindkét mérkőzésen a csapat vezére és legeredményesebb játékosa volt. Az első mérkőzésen a mátészalkai VULE „B” ellen játszottunk, akiket adminisztratív okok miatt 20-0-ra vertünk. A második találkozón a BKG Ebes ellen mérkőzhettünk, akik ellen jól kezdtünk, de ellenfelünk a második játékrészben megfordította a mérkőzést és megérdemelt győzelmet aratott, gratulálunk nekik. Mi nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre és köszönjük a Szent Efrém és a klub támogatását, hogy részt tudtunk venni a bajnokságban.