Digitális Témahét a Szent Efrém-eseknek, Szent Efrém-esekkel

Idén is rendhagyó módon rendeztük meg iskolánkban a Digitális Témahetet 2021. március 22-26. között. Az eseményhez intézményünk immáron negyedik alkalommal csatlakozott.

Ebben a tanévben is lezajlott a Digitális Témahét, a vírushelyzetre való tekintettel kizárólag a „cyber térben”, mivel a tantermi oktatást felváltotta a digitális tanrend. A pedagógusok segítségével lebonyolított és koordinált eseményen az iskola összes tanulója kivétel nélkül részt vehetett.

Az alsó évfolyamos gyerekeket – Szabó–Nemes Krisztina irányításával – a tanító nénik különböző feladatokkal ismertették meg. Például fotókat készítettek az online, tananyaghoz kapcsolódó játékok használata közben, tananyaghoz kapcsolódó ppt-ket gyártottak vagy szófelhőt állítottak össze a nyelvtani anyaghoz. A Minecraft-felhasználók játék közben gondoltak a digitális témahétre, és ahogyan tudták, kifejezésre is juttatták ezt.

A felsős tanulók a blokkprogramozás rejtelmeiben merülhettek el Dohos Csaba vezetésével. A különböző nehézségű feladatok évfolyamonként változtak. Volt, aki Elzát irányította a Jégvarázsból, vagy éppenséggel a Csillagok háborúja szereplőivel oldott meg különböző nehézségű feladatokat, esetleg a táncparketten irányíthatta kedvenc zenéjére a különböző alakokat. A sikeres feladat-végrehajtásért mindenki elismerő oklevelet kapott.

A gyerekek visszajelzéseiből az derül ki, hogy mindenki élvezte a kihívásokat! Egyetlen egy dolog hiányzott: az, hogy ezeket a feladatokat nem a szeretett iskolánkban kellett most végrehajtani.