Egy felejthetetlen jubileumi est

Méltó eseménnyel ünnepelte intézményünk a zenetagozat 60. születésnapját: felejthetetlen koncertet adtak kórusaink és vendégeik december 7-én a Főnix Csarnokban.

Az emlékezetes estéről a dehir.hu is részletesen beszámolt. A tudósítást ide kattintva olvashatják el az érdeklődők.

Az alábbiakban a Lautitia kóruscsalád atyjának, Nemes Józsefnek, valamint a Szivárvány Gyermekkar vezetőjének, Deli Gabriellának, továbbá a kiskórus néhány jeles tagjának a gondolatait osztjuk meg a kedves olvasókkal.

„Most igazán messze zsongott a hálaének… Folytatva Kocsis Fülöp érsek atya fontos gondolatait, nemcsak azért, mert sok országba eljuthattunk ebben az évben, hogy megmutathassuk egyházunk és a magyar kultúra színességét és gazdagságát. Nemcsak azért, mert 2500 ember volt kíváncsi ránk, és több száz korábbi kórustag jött vissza egy levegőt venni és felidézni a közösen átélt fantasztikus élményeket. Nemcsak azért, mert a Debreceni Bíróság dolgozói közel 300 fővel tették tiszteletüket a koncertünkön. Nemcsak azért, mert 300 kórustaghoz és családjaikhoz jut el nap mint nap a zene alázatának, erejének üzenete, és kapjuk vissza mi, tanárok (értve ezalatt minden kollégámat, akik hihetetlen erővel támogatnak minket minden nap) hatványozottan azt a szeretetet és figyelmet, amit ezekre a kivételes gyerekekre fordítunk minden idegszálunkkal. Hanem azért is, mert hiszünk abban, hogy – Szent Ágoston gondolatára gondolva, ha kétszeresen imádkozik, aki énekel, akkor – ezúttal is eljutott hálánk a »magasság Istenéhez«, és hisszük, hogy tettünk valami fontosat azzal, hogy tiszta szívvel álltunk ki, és még tisztább szívvel fejeztük be ezt a koncertet. Ezzel a tiszta örömmel köszönöm mindannyiunk nevében mindenkinek, hogy hozzásegítettek bennünket hálánk méltó kifejezéséhez!” (Nemes József)

„Nagyon nehéz szavakba önteni, hogy mit éreztem szombat este. Öröm, hála, boldogság… Köszönöm, hogy együtt énekelhettünk: kicsik, nagyok, még nagyobbak… A tűznek nem szabad kialudnia! Meséljenek helyettem a kicsik beszámolói.” (Deli Gabriella)

„A koncertben nekem a legjobban az tetszett, hogy együtt volt mindenki. És remélem, hogy mindenki jól érezte magát.” (Nyirán Rozália)

„Én nagyon izgultam. Nekem a kedvenc énekem a Solfege Santa. A Főnix Csarnoknak a hangulata jó volt. Szerintem nagy sikert arattunk.” (Mizsák Hanna)

„Az tetszett a legjobban, hogy a Lautitiával énekeltünk.” (Tóth Dorottya)

„Az is jó volt, hogy Józsi bácsi csak az előadáson mutatta meg a felvételt. És az tetszett a legjobban, hogy a mi fáradalmas munkánkat egy hatalmas tapsviharral köszönték meg.” (Tóth Kamilla)

„Nekem nagyon tetszett az egész. Mindenki azt mondta, hogy ügyesek voltunk. Nekem a legjobban az Örömóda tetszett. Jó volt látni, hogy sokan kíváncsiak az énekünkre.” (Lukács Kristóf Pál)

C. Kiss Ilona fotói: