Élet minden korlát nélkül

Iskolánk 8. a osztályosai – néhány diáktárssal kiegészülve – Nicholas James Vujicic ausztrál-amerikai, nemzetközi hírű prédikátor, motivációs tréner előadásán vehettek részt Nagyváradon 2023. szeptember 11-én.

Velünk együtt jelen voltak az előadáson testvérintézményünk, a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum kilencedikes diákjai is. Ez jó alkalom volt arra is, hogy tanulóink közvetlenül megismerkedjenek egymással. Nem is volt nehéz, hisz a gimisek között öt efrémes is ott volt.

Nagyváradon meglátogattuk a római katolikus, valamint a görögkatolikus székesegyházat is. Kaskötő Miklós atya mesélt a két felekezet hasonlóságairól és különbözőségeiről. Eljutottunk a várba, s rövid városnézés és szabadprogram után elfoglaltuk helyünket a hatalmas városi sportcsarnokban, ahol Nick Vujicic előadásának témája a hit, a remény egy reményvesztett világban, valamint a feltétel nélküli szeretet volt. Az előadó élete, pályafutása mindenki számára példaértékű lehet. Gondolatai erőt adhattak mindenki számára. Utazik és beszél a Jézus Krisztusba vetett hitéről. Életének célja és értelme az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és arról, hogy valósítsák meg álmaikat.
Remélem, ez utóbbi az osztály tanulóit is megérintette, hisz ebben a tanévben nagy válaszút előtt állnak… (Miksó Zoltán)

Fotók: Sipos András 8. a