Ének-zenei szakmai nap – Kocsis Fülöp érsek-metropolita meghívója

Föltámadt Krisztus!
Kedves Kollégák!

Tavaly hagyományteremtő céllal indítottuk újra útjára ének-zenei szakmai napunkat, melynek középpontjában a népzenei kiadvány és a liturgikus énekek tanítási és alkalmazási lehetőségei álltak.

Ezúttal a visszajelzések alapján olyan témák állnak a középpontban, amelyek az oktatás bármely szintjén hasznosítható és beépíthető ismereteket nyújtanak, amely nemcsak a zenei oktatás minőségét, de az iskola lelki életét és a közösségformálást is nagyban előre mozdíthatja.

Az első előadás egy különleges sztichira értelmezésével visz bennünket közelebb a titkok megismeréséhez (ezt jómagam vezetem néhány énekes gyermek segítségével), a másodikban egy izgalmas és sokrétűen előadható, a gyerekek által nagyon kedvelt középkori Dániel-játékot és annak alkalmazási lehetőségeit mutatja be Bubnó Tamás, a Szent Efrém Férfikar alapítója és vezetője, Liszt-díjas karnagy, a harmadikban pedig Nemes József, a Lautitia Kóruscsalád karnagya, Debrecen Kiváló Pedagógusa ad ötleteket a közösségépítés újszerű lehetőségeihez.

Szeretettel hívunk és várunk minden olyan érdeklődőt, aki a fent említett témákat hasznosítani tudja a mindennapi munkájában. Kiváltképpen számítunk az óvónőkre, tanítókra, az ének-zene tanárokra, valamint a drámapedagógiával foglalkozó kollégákra, továbbá az intézményvezető kollégákat és az iskolák lelki vezetőit is szeretettel várjuk.

Minden intézményünk legalább egy delegáltjának megjelenésére feltétlenül számítok!
Az alábbi űrlap kitöltésével tudnak jelentkezni a jelzett időpontig, ha bármilyen kérdésük van, a szervezők a lautitiachoir@gmail.com címen várják azokat.

Szívesen vesszük a nem görögkatolikus intézmények érdeklődőinek jelentkezését is, ők az alábbi linken tudnak regisztrálni.

A szakmai nap részletei

Dátum: 2021. május 24. kedd 9.30-15.00
Helyszín: Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI
4024 Debrecen, Kossuth utca 44.

A regisztráció határideje: 2021. május 13. péntek

Program:

9.30 Vendégvárás, érkezés, regisztráció
10.00-10.45 I. Az örök elhatározás… sztichira értelmezése (Fülöp metropolita)
11.00-11.45 II. A Dániel-játék alkalmazási lehetőségei az oktatás különböző területein (Bubnó Tamás)
12.00-12.45 III. Közösségépítés és nevelés a zene erejével (Nemes József)
13.00-14.00 Ebéd
14.00-15.00 Kötetlen beszélgetés, tapasztalatcsere

Kocsis Fülöp
érsek-metropolita