Ép testben ép lélek

A címben szereplő római mondást választottuk mottónak szeptember 25-én, az egészségtudatosság napján, mely egyben iskolánk tanulóinak a csarnokátadója is volt.Gardáné Kovács Mónika beszámolója

Velünk ünnepelt Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Dr. Seszták István főhelynök atya is. A nap lelki percekkel és gyümölcsszenteléssel indult, majd a 3. osztályosok meglepetés tánca után a DEAC egyetemista kosárlabdázói kápráztattak el bennünket tudásukkal és magasságukkal. Aktív szurkolók zengték be a csarnokot és a hangulat csak fokozódott a tanár-diák meccsel. Érsek atyától megtudtuk, hogy az alma a kedvenc gyümölcse, de szavak nélkül kiderült, hogy a kosárlabda is a „szíve csücske”. A kezdő dobást Dr. Seszták István atya dobta, megtisztelő volt számunkra érsek atyánk sokoldalú, aktív részvétele, mellyel tanári csapatunkat erősítette. Személyes példájával és jelenlétével a legtöbbet kaptuk tőle!

Hisszük, hogy a Jóisten magvetői voltunk ezen a napon is, és kívánjuk, hogy a sportcsarnok hosszú évekig legyen diákjainknak és Debrecen sportolóinak testi-lelki otthona!

Fotók: Mézes-Pataki Roni, Gardáné Kovács Mónika