Eredményes zenei szereplések az alsó tagozaton

Március hónapban rendezett liturgikus énekversenyt a Görögkatolikus Metropólia. A hajdúdorogi válogató után szinte minden jelentkező továbbjutott a Máriapócson tartott országos döntőre. Sok gyakorlással készültek a szólisták és a csoportok, akik nagyszerű énekléssel a következő eredményeket érték el:

I. korcsoport:
Szóló: Erdei Csenge és Gál Dávid – Arany minősítés
Csoport:
Aranyszájú Szent János (Baranyi Vazul, Gál Dávid, Seszták István) – Arany minősítés
Szentlélek hárfája (Bucsku Lilla, Erdei Csenge, Papp Veronika, Pilka Sára, Tóth Zselyke) – Arany minősítés

II. korcsoport:
Szóló: Szabó Johanna – Arany minősítés; Kerekes Borbála és Hajós Mária – Ezüst minősítés
Csoport:
Efrém húrjai (Hajós Mária, Szabó Johanna, Tajta Léna) – Arany minősítés
Szent Cecília (Dervishaj Melódia, Kiss Kinga, Mráz Léna, Orosz Anna) – Bronz minősítés

Egy egyéni, hangszeres sikerről is szeretnénk beszámolni. Hartman Roland 4. a osztályos tanuló a márciusban megrendezett II. Nemzetközi „Zongoramesék” zongoraversenyen Kiemelt arany díjban részesült, majd április hónapban a Kodály Zeneiskola Házi Zongoraversenyén 1. helyezést ért el. Gratulálunk a kiváló eredményekhez!
Két évente rendezi meg a DE Zeneművészeti Kara a Bárdos Szimpóziumot, melyre az ország minden szegletéből érkeznek zenetanárok, karnagyok. Nagy megtiszteltetés, hogy sokadik alkalommal kapunk felkérést e rangos szakmai rendezvényre. Idén, április 3-án a Záróhangversenyen mutatkozott be a Szivárvány Gyermekkar, melynek tagjai a járvány után nagy örömmel énekeltek újra közönség előtt.

Április 10-én pedig a KÓTA támogatásával és szervezésében rendezték meg – két év kihagyás után – az Éneklő Ifjúság hangversenyt, melyen idén nem kaptak minősítést a kórusok. A Dóczy Református Gimnázium Dísztermében megtartott bemutatkozó hangversenyen ismét kiváló szerepléssel vett részt a Szivárvány Gyermekkar. A kórus és karnagya kölcsönös kimagasló munkáját Elismerő Oklevéllel jutalmazta a zsűri: Deli Gabriella kiemelkedő karnagyi munkájáért külön elismerésben részesült. Szívből gratulálunk!