Eseménydúsan telt a december is a Lautitia számára

December 11-én, szombaton tartották immár hagyományossá vált „Messze zsong a hálaének” című adventi koncertjüket, melyet először zárt körben adtak elő a szülőknek és a Hajdúdorogi Főegyházmegye dolgozóinak, majd este a nagyközönség számára ismételték meg a közel másfél órás műsort. A koncerteken a Szent Efrém Férfikar volt a lautitiások vendége, régi barátságuk újabb állomása volt az újabb közös élmény, hat művet is közösen énekeltek el. Mindkét koncerten teltház fogadta az előadókat, így több mint ötszázan osztozhattak a hálaadásban az énekesekkel.

December 16-án Garda László szíves invitálásának eleget téve indultak útnak Nyíracsádra, ahol már másodjára énekelhettek, s ezúttal is 120 fővel telítették meg a görögkatolikus templomot hangjukkal. Nagyon lelkes és szeretetteljes fogadtatásban volt része a kórustagoknak, mert nemcsak a koncerten hálálták meg igyekezetüket figyelemmel és szeretettel, hanem elképesztő – éttermeket meghazudtoló – vendéglátásban is volt részük.

December 17-én a KÓTA felkérésére énekeltek a Magyar Kórusok Napja alkalmából a Csonkatemplomban, ahol a mieinken kívül a Szegedi Tudományegyetem Vegyeskara, valamint a Kodály Kórus énekelt. A koncert dr. Tamási László karnagy emléke előtt is tisztelgett. „Nagyon sokat köszönhetek Laci bácsinak, hiszen nagyon sokat kaptam tőle kiváltképp pályám elején nem engedte el a kezem, de aztán folyamatosan is sokat tett ahhoz az emberhez, aki ma vagyok. Szakmai tudása, alázata, emberi tartása példa számomra, zsinórmérték lesz minden téren.”

A Lautitia kóruscsalád most átadja magát az adventi várakozásnak, de hamarosan új meglepetéssel készülnek, amiről most csak annyit árulhatunk el, hogy: „Valóban méltó…” (Nemes József)