Ha érted a pénzed, az érted dolgozik, nem ellened!

Immár a nyolcadik PÉNZ7 köznevelési témahét valósult meg az iskolákban 2022. március 7-11. között a pénzügyi témakörben a „Pénzügyi tervezés, megtakarítások”, a vállalkozói témakörben az „InnoVál(l) – Vállalkozz okosan!” fókusszal.

Iskolánkban a fenti témák nemcsak ezen a héten kapnak kiemelt szerepet, hiszen Réti Éva mesterpedagógusunk jóvoltából, alsó tagozatos osztályaink egész évben rendszeresen találkoznak a jövőjüket mindenképpen erősen befolyásoló, pénzügyi intelligenciájukat növelő témákkal.

A tananyagokat az iskola számára az OTP FÁY ANDRÁS ALAPÍTVÁNY biztosítja. A paletta színes, hiszen lehetőségünk van e-learning tananyagok, távoktatási videók segítségével megismerkedni a bevétel, kiadás, családi költségvetés, megtakarítás, befektetés, háztartási napló fogalmakkal, vagy éppen stream előadással bekapcsolódni a modern fizetési eszközök, pénztörténet, tudatos pénzkezelés témakörök feldolgozásába.

Az alapítvánnyal folyó folyamatos, közös munka eredményeképpen májusban a második évfolyam a nyíregyházi, a negyedik osztályosok pedig a budapesti Oktató Központba terveznek egy-egy látogatást tenni.

Hisszük és valljuk, hogy a pénzügyi ismeretekkel értékes tudásra lehet szert tenni!