Hírek a Lautitia kóruscsalád háza tájáról

A Lautitia kóruscsalád is elkezdte a munkát, és egyre inkább telik a naptár, aminek mindannyian nagyon örülünk. ꟾ Nemes József beszámolója

Lehetőségünk nyílt Csepelen egy nagyszabású Carmina Burana-produkcióban közreműködni, a gyerekek legnagyobb örömére, ahol a Kodály Kórus, a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, valamint a Kodály Filharmónia volt társunk a régóta hiányolt színpadon. Ezt követően a Szent Efrém Férfikarral énekeltünk közösen a Metropóliai Hivatalban, a kamarakórus is kivette ezzel részét a visszatérésben. Június 27-én Nagyváradon énekelhettünk a Szent László Napok keretében, képviselve ezzel Nagyvárad testvérvárosát és az egyházat természetesen. A gyerekkar és ifi egyesített csapatának első önálló koncertje volt ez az elmúlt két évben, megindító és csodálatos élmény volt közönség előtt énekelni, együtt lenni.

A nyár is rengeteg élményt tartogat, július 19-29. között kórustábort tartunk, melynek keretében Máriapócson töltünk néhány napot, s adunk ott is koncertet. Közben július 22-én a Campus Fesztiválon énekel a kamarakórus.

A Görög Nyári esték alkalmai a látogatóközpontban:
július 11.: Dánielfy Gergely
augusztus 8.: Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert
augusztus 22.: Cseh Tamás-est

A fenti alkalmakkor is kórusunk igyekszik otthonosabbá tenni a vendégek ott-tartózkodását, további részletek később. 🙂

Augusztus 27-én a Dunakanyar Fesztivál megnyitóján Benjamin Britten Noé bárkája című gyermekoperájában szerepelünk – nem csak kórusként, hanem a főbb szerepekben is kórusaink kiválóságai tündökölnek majd.

Augusztus 28-án ismét Máriapócson éneklünk, a liturgián szolgálunk, valamint egy külön koncerttel kedveskedünk az eseményen megjelenteknek.