Hitel, kamat, futamidő? Pénzhét az iskolában

Intézményünkben is megrendeztük a pénzügyi témahetet 2024. március 4-től 8-ig. A jubileumi Pénz7-en a „Pénzügyi életleckék” téma volt a fókuszban.

Az alsó tagozatosok ezúttal A tücsök és a hangya történetén keresztül ismerkedtek a pénzügyi tudatossággal, a takarékoskodással. Minden évfolyam több tanórán is érintette a témát. A gyerekek szólásokat, közmondásokat jelenítettek meg rajzosan, pénzügyi témában, illetve A tücsök és a hangya történetéhez készítettek illusztrációt. Digitális kultúra órán is pénzügyekkel kapcsolatos feladatokat oldottak meg. A diákok szívesen, lelkesen végezték a feladatokat, játékosan mélyülhettek pénzügyi tudatossággal kapcsolatos ismereteik.

A felső tagozatos gyerekek játékos csoportfoglalkozás keretein belül ismerkedhettek meg több fontos pénzügyi fogalommal, mint például a hitel, a kamat, a futamidő vagy a törlesztőrészlet. A feladatokon keresztül a tanulók beleképzelhették magukat különféle valós élethelyzetekbe, és a csapatok közös ötletelés után maguk dönthettek arról, hogy hogyan oldanák meg azokat, szem előtt tartva a pénzügyi tudatosság elveit. (Kovács-Bojté Brigitta, Bihari Gábor)