Urunk mennybemenetelének ünnepén

Óvodások és iskolások egyaránt Szent Liturgiával ünnepeltek május 18-án. Gyermekek ajkáról szólt az ima és az ének a főszékesegyházban.

Kolibaszentelés iskolánkban

Nagyböjti utunk kezdeti szakaszában testi-lelki megerősítést kaptunk a lelki munkálkodáshoz. Fülöp metropolita atya érkezett hozzánk, hogy megáldja az előkészített böjti eledelünket, a kolibát.

Szerzetességről egy szerzetestől

Rendkívüli történelemórán vettek részt az ötödikes diákok, mert a középkori egyházról szóló leckét Kocsis Fülöp érsek-metropolita atyával dolgozták fel.

Fülöp atya megszentelte iskolánkat

A szertartás közös imádsággal vette kezdetét az első emeleti aulában, majd a ministránsok kíséretével érsek atya végigjárta az iskola folyosóit, termeit, irodáit, ahol a jelenlévők egyéni áldásban is részesülhettek.

Szent Anna foganásának ünnepe

Szent Liturgián vettek részt iskolánk tanulói, dolgozói az Attila téri székesegyházban Szent Anna foganásának ünnepén, december 9-én.

Megkezdődött az advent

Mint minden évben, hat héttel karácsony előtt megkezdődik az adventi időszak a görögkatolikusok életében. Sivadó Miklós, iskolánk lelki igazgatója szerint ez azért is jó, mert így még több időnk van lelkileg is felkészülni az előttünk álló időre: Jézus fogadására.

Gyümölcsszentelés az iskolában

Áldott gyümölcsökből fogyaszthattak a Szent Efrém-esek október 3-án, miután a hétkezdő imádság keretében Miklós atya megszentelte az osztályok által előkészített gyümölcsös kosarak tartalmát.