Irány a Sportuszoda!

Sokunk nagy örömére elindult szeptember 13-án a fél évvel ezelőtt tervezett Úszó Nemzet Program. Intézményünkből két óvodai csoport és a két első osztály volt olyan szerencsés, hogy a program részese lehet.

Óvodánk Katica csoportja élvezhette először a pályázat adta lehetőségeket. A gyerekek teljes felszerelést kaptak (ruha, úszószemüveg, úszósapka, törölköző, papucs.) A tárgyi feltételek mellett gyermekközpontú, felkészült, lelkes oktatók fogadták őket a Debreceni Sportuszodában.

Az Úszó Nemzet Programnak nem az a lényege, hogy abból, aki részt vesz benne, versenyúszó legyen, itt nem az a cél- sokkal inkább az, hogy megismerkedjenek és megbarátkozzanak a vízzel, hogy ne féljenek tőle, hogy megszeressék. Tudjuk mindannyian, attól, amit nem ismerünk, sokszor félünk, a félelem pedig sok minden mást blokkol bennünk, az életünkben, a mindennapjainkban. Engem is azért írattak be úszni a szüleim, hogy ha vízpart mellett nyaralunk, ne legyen semmi gond, s nem azért, hogy később élsportoló váljék belőlem. Fontos, hogy mindenki megtanuljon úszni, az úszás pedig majd minden sportág alapját jelenti” – nyilatkozta Egerszegi Krisztina, az Úszó Nemzet Program nagykövete.