Izgalmas kihívások az Európai Diáksport Napján

Iskolánkban is remek programok várták a diákokat az Európai Diáksport Napja jegyében (ESSD) szeptember 30-án.

Délelőtt Béke Lajos jóvoltából érdekes, izgalmas játékokat próbálhattak ki a gyerekek. Nagy sikere volt az óriás dartsnak, melyre természetesen öntapadós labdákat dobálhattak. A szkanderben tanárok és diákok egymással versenyezve mérhették össze erejüket. Az interaktív kosárlabda arénának már a mérete ámulatba ejtette őket, a találatonkénti fény és hangjelzések csak fokozták az élményt.

Megismerkedhettek egy innovatív asztali futballjátékkal, a subsoccerrel vagy asztali focival, melyet Finnországban fejlesztetek ki. A játékot ketten játsszák egy műanyag asztallap alatt egy labdával, a két oldal ülése kapuként szolgál. Nagyon örültek, ha sikerült gólt szerezniük.

Ezzel még nem ért véget a sportnap, mert a felsősök évfolyamonkénti kosár-, foci-, és kiütőbajnokságot szerveztek a gyerekeknek.

Ez a nap valóban a jókedvé, a sportolásé volt a Szent Efrémben! Minden diák talált valami számára érdekes mozgásformát, próbára tehette ügyességét, erejét, és a nap végén élményekkel gazdagon térhetett haza. (Kozma Csilla beszámolója, fotók: Sipos András, Kozma Csilla, Gardáné Kovács Mónika)