Kedves Szülők!

1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat előírása alapján 2020. március 16-tól digitális munkarendet vezetünk be távoktatás keretein belül. Az intézkedés a COVID-19 világjárvány magyarországi megjelenése miatt vált szükségessé.

Tanuló az intézményt nem látogathatja, de az elektronikus úton kapott tananyag otthoni önálló elvégzése számára kötelező, a szülő felelőssége pedig annak biztosítása, hogy ez megtörténjen, és a feltételek számára ehhez biztosítottak legyenek. Abban az esetben, ha digitális eszközre lenne szüksége, vagy otthon ez nem megoldott, forduljon gyermeke osztályfőnökéhez, aki jelzi ezt az intézményvezető felé.

Úgy gondoljuk, hogy a jelenleg kialakult helyzetben ez a legfelelősségteljesebb intézkedés, amit közösen tehetünk. Meggyőződésünk, hogy példát kell mutatnunk embertársainknak, amikor is nem az egyéni érdekek és az anyagi javak a fontosak, hanem összefogunk, és a családtagokok újra több értékes, egymásra figyelő, hasznos időt töltenek egymással.

Mindannyiunk számára különösen nehéz időszak következik, azért is, mert ilyen sohasem volt a mi életünkben, de ezekkel a lépésekkel talán meg tudjuk fékezni a koronavírus terjedését:

 1. Csak papírzsebkendőt használjon a gyermek.
 2. Közös törülköző helyett mindenkinek saját törülközője legyen a fürdőszobában.
 3. A légfúvásos kézszárítót ne használjuk. Porlasztja a kórokozót, ami aztán sokáig lebeghet a levegőben.
 4. Lehetőség szerint otthonról szervezzük meg az életüket, lásd: bevásárlás (házhozszállítással), online banki szolgáltatások igénybevétele, szolgáltatók telefonon történő elérése, e-recept… stb.
 5. Gyakran fertőtlenítsük azokat a tárgyakat, amit többen is megfoghatnak.
 6. Otthonunkban gyakran szellőztessünk.
 7. Lehetőség szerint önállóan tanuljon a gyermek, a szülő is csak akkor segítsen, ha a gyermek elakad, éljenek az online tanulás lehetőségével.
 8. Abban az esetben, ha az otthonukat el kell hagyni, lehetőség szerint kerüljék a tömegközlekedés használatát.
 9. Amikor hazaérünk, váltsunk ruhát, a használtat minél hamarabb mossuk ki, mi magunk zuhanyozzunk le és mossunk hajat. A hordott ruha kezelését követően alaposan mossunk kezet.
 10. Ha betegnek érezzük magunkat, maradjunk otthon, telefonon hívjuk fel a háziorvost, DE súlyos légszomj, nagyfokú gyengeség, folyadékfogyasztási képtelenség, csillapíthatatlan láz esetén értesíteni kell a mentőszolgálatot és orvosi segítséget kell kérni.
 11. Figyeljünk az idős hozzátartozóinkra. Szükség esetén intézzük helyettük a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását.

A JÁRVÁNYT úgy lehet megfékezni, ha mindenki nagyon szigorúan betartja az alapvető szabályokat. Az egészségügy önmagában nem képes megbirkózni a feladattal. A koronavírus fertőzés az emberek nagy részénél tünetmentesen zajlik, vagy enyhe tüneteket okoz.

A VÍRUS terjedését csak a megelőzés és a szabályok betartása fogja lassítani és megállítani.

Támogassa a környezetét a szabályok betartásában!

Felelősségteljes szülői magatartásra kérünk mindenkit és kérjük, folyamatosan tartsa elektronikusan a kapcsolatot gyermeke osztályfőnökével.

EGYÜTT SIKERÜLNI FOG!