Kiváló szereplés a „Kölyökből atléta” programon

„Az atlétikát nem csak azért hívják a sportok királynőjének, mert az egyik legnépszerűbb aktivitás, hanem mert a futás, az ugrás és a dobás révén olyan alap mozgásformákat ölel fel, amelyekre más sportágakban is szükség van, így kiváló alapot ad a gyerekeknek.” (Baji Balázs olimpikon, gátfutó)

Szem előtt tartva a mozgás és az atlétika fontosságát idén iskolánk is csatlakozott az országos „Kölyökből atléta” programsorozathoz, melynek célja az atlétika népszerűsítése. (Dr. Seszták Istvánné beszámolója)

A program többféle versenyzési lehetőséget kínál a gyermekeknek, érdekes és játékos feladatokon keresztül. Mi is ezt tapasztalhattuk meg első megmérettetésünkön október 17-én a Gyulai István Atlétikai Stadionban. Iskolánkból az U8-as Fürge rókák és az U10-es Ugró mókusok csapata mérte össze fizikai erejét és ügyességét a Szent József Általános Iskola egy-egy csapatával szemben. Tanulóink hatalmas lelkesedéssel és izgalommal álltak a rajtvonal mögé, ahol gátfutásban, sprint- és szlalom futásban, majd az ugró és dobó számokban is megmutathatták kitartásukat, tehetségüket. A kitűzött célt elértük, csapataink kiválóan szerepeltek. Gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk tanulóinknak!

Fürge rókák: Béke Lara, Szabó Emma, Juhász Jázmin, Kovács Laura, Dorogi Balázs, Hajnal Gellért, Baranyi Vazul, Seszták István

Ugró mókusok: Mráz Léna, Kis Róza, Borza Lilla, Takács Lara, Dervishaj Melodia, Kerekes Borbála, Gnáj Dániel, Nyirán Demeter