Komplex vizsgálaton jártak a negyedikesek

Még 2019-ben adták át Debrecenben az Iskola-egészségügyi Ellátási Központ és Egészségfejlesztési Irodát. Ezentúl a Pósa utcai intézményben végeznek EKG-t, fogászati szűrést, látás- és hallásvizsgálatot a debreceni diákokon. A város a Debreceni Egyetemmel és támogatókkal együtt alakította ki a komplex szűrővizsgálatokra alkalmas épületet. A szűrővizsgálatokat kétévente kell elvégezni.

A Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola negyedik évfolyama is részt vett ezen a komplex vizsgálaton. A gyerekekért szerződéses buszjárat érkezett az intézményhez, így biztonságosan érkeztek meg az egészségügyi központba. Rendkívül gyerekcentrikus volt minden ott dolgozó, így a tanulók kicsit sem féltek a vizsgálatoktól. Ráadásul a gyerekeknek csocsóasztal, légfoci és ping-pong asztal is rendelkzésükre állt a kikapcsolódáshoz.

Évente 19 ezer diák, azaz naponta száz gyerek érkezik az épületbe, ahol egy nap alatt elvégzik az összes vizsgálatot. Ezek eredményeit a szülők is megkapják, így hamar felismerhetőek lesznek az esetleges betegségek. Emellett a szűrési eredményeket arra is használhatják, hogy megfelelő sportágat választhassanak a fiatalok. Ebben a Debreceni Sportcentrum is partner.