KÓTA-díjban részesült a Szivárvány Gyermekkar

A kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munkájáért és a közösségért végzett áldozatos tevékenységéért KÓTA-díjban részesült iskolánk Deli Gabriella vezette Szivárvány Gyermekkara 2021. január 22-én.

A nem hivatásos kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a magyar kultúra napján nyújtja át a kitüntetést a szervezet, a KÓTA – Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. Az idén online formában zajlott a jeles esemény.

A debreceni Szivárvány Gyermekkar több évtizedes múltra visszatekintő együttes, mely mindig a legmagasabb színvonalon képviseli a magyar kicsinyek kórusai értékrendjét. 1991 óta karnagyuk Deli Gabriella (maga is a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola egykori diákja), akinek célja, hogy a gyerekek népdalokon, népi gyermekjátékokon, népszokásokon keresztül ismerjék meg a magyar kultúra gyökereit. Repertoárjuk felöleli a zeneirodalom teljes skáláját a gregoriántól a 21. század gyermekzenéjéig” – olvasható a KÓTA hivatalos közösségi oldalán.

Szívből gratulálunk!