Krisztus születik…

Csillogó szemű gyerekekkel és izgatottan várakozó szüleikkel telt meg december 17-én délután a DE Zeneművészeti Kar Liszt terme, ahol iskolánk alsós tanulói adtak karácsonyi hangversenyt. A műsor igazán színes volt, hangszeresek, szólisták, a kórus váltották egymást.

Öröm volt látni az 1. osztályosok betlehemes műsorát, tavaly után ismét hallhattuk az Urbán testvéreket, illetve Hajós Borókát. A közönség hallhatott furulyaegyüttest és énekes szólistát: Erdei Csenge Dorothy híres dalát énekelte – A szivárványon túl.

Igazán meghitt perceket köszönhetünk Mészáros Ibolya színművésznőnek, aki A gyöngyszemű lány című mesét olvasta föl nekünk csodálatos előadásban. Ezzel a produkcióval szerettük volna felhívni a figyelmet a közmédia csatornáin folyó jótékonysági eseményre: Jónak lenni jó!

A kórus előadásában karácsonyi énekek és kórusművek csendültek fel Benedek–Paládi Krisztina, Csonk Márta Flóra és Deli Gabriella vezényletével. Az est folyamán zongorán közreműködött Fehér Dániel.

A koncert lezárásaként Vivaldi: A négy évszak – Tél tétel közismert dallama hangzott el magyar szöveggel a tanári karból összeállt kórus előadásában.

(Deli Gabriella)