Lautitia-krónika karnagyi kommentárral

Eseményleltár kóruscsaládunk életéről Nemes József rövid megjegyzéseivel.

📅 2022. július 14–18. Nemzetközi kórusverseny, Gorizia
Az olasz-szlovén határon található kisvárosban vettünk részt egy nemzetközi kórusversenyen az egész kóruscsaláddal. Igazán nagy megmérettetés volt, ahol szakmailag igen jól szerepeltünk: bejutottunk a nagydíjas versenyre, s ott negyedik helyezést értünk el. Nemcsak szakmai, hanem „emberi” szempontból is nagyon elégedett voltam a kórus hozzáállásával. (részletes beszámoló honlapunk korábbi cikkében)

📅 2022. július 18–22. Kórustábor, Tiszaszőlős
A jelen lévő kórustagok egyöntetűen azt mondták, hogy nagyon jól érezték magukat, úgyhogy ez a rendezvény ismétlésért kiált! Itt szeretném megerősíteni, hogy a terveink szerint jövőre is fogunk egy ugyanilyet szervezni.

📅 2022. augusztus 16. Noé bárkája, Esztergom
A tavaly kezdődött együttműködés egy következő állomása volt az esztergomi előadás, csodálatos helyen, a Bazilika előtt felállított színpadon adhattuk elő Benjamin Britten gyermekoperáját. Felejthetetlen élmény volt ilyen impozáns helyen az este fényeiben énekelni.

📅 2022. augusztus 16–21. Cantemus Fesztivál, Nyíregyháza
Nagy megtiszteltetésnek éltük meg, hogy a világhírű Cantemus Kóruscsalád egyedüli magyar kórusként bennünket hívott meg a fesztiválra, ahol a világ legjobb kórusaival énekelhettünk együtt. Az amerikai, török, észt, baszk, katalán, olasz, macedón, görög kórusok között sok régi ismerőst is köszönthettünk, ami külön nagy élmény volt mindannyiunknak.

📅 2022. szeptember 30. Leukémiás Gyermekekért Alapítvány (gyerekkar)
A gyógyult gyerekek műsorát nyitottuk meg énekünkkel, megindító volt látni, hogy az alapítvány milyen fontos munkát végez, jó érzés, hogy részesei lehettünk ennek a fontos küldetésnek.

📅 2022. október 1–2. AMJ nemzetközi karácsonyi felvétel Debrecenben (észt, olasz, német kórusok részvételével)
Egy ötfős stáb látogatott el hozzánk, hogy rögzítsünk egy olasz és magyar karácsonyi dalt, illetve egy közös produkciót is, amelyet majd össze fognak egy közös zenévé gyúrni. Igyekeztünk karácsonyi hangulatot teremteni szeptember végén, ami nem kis kihívás volt, de szerintem igazán jól sikerült, a végeredményét az adventi hétvégéken láthatjuk.

📅 2022. otóber 8. Ajtók, Veszprém (vegyeskar)
A szórványban élő dunántúli görögkatolikus közösség megszólítására megszervezett koncerten énekelhettük el újra ezt a remek oratóriumot, reményeink szerint nem utoljára. Álló vastaps és hatalmas gratulációözön kísérte a produkciót, nagyon jólesett ez a kedves fogadtatás.

📅 2022. október 9. Liturgiaközvetítés a Duna Televízióban, Debrecen
A Duna TV élőben közvetítette a Szent Liturgiát, amelyen a kórus néhány tagja szolgált énekével. A püspöki liturgia mindig különleges alkalom az imádságra, ha énekelhetünk, kétszeresen imádkozhatunk, mint tudjuk.