Lelki nappal hangolódtak a pedagógusok az új tanévre

Nemcsak új egyházi év, de új tanév is kezdetét veszi minden esztendőben szeptember 1-jén. Iskolánk pedagógusai idén is motiváltan várják az új kezdetet. Hogy lélekben is készen álljanak az oktató-nevelő munkára, egy közös lelki délelőttöt töltöttek el augusztus 31-én. (Bródi-Szilágyi Ilona beszámolója)

Az Istenszülő Oltalma főszékesegyházban tartottak imaórát, amely végén Sivadó Miklós atya, az intézmény lelki vezetője arra kérte a pedagógusokat: adjanak hálát a nyári élményekért, köszönjék meg a Jóistennek, hogy velük volt az elmúlt hetekben is, tovább gazdagította életüket, emellett igyekezzenek letenni azokat a nyomasztó terheket, amelyek a tanévkezdéssel rájuk törnek.

Az imaóra után az új Görögkatolikus Látogatóközpontban dr. Szarka Gergely atya tartott elmélkedést a tantestületnek. Ő, mint lelkész, és mint pedagógus szólt a kollégákhoz. Mint mondta: sok esetben a tanári feladatok embert próbálóak lehetnek, de ne feledjük ezekben a helyzetekben sem, hogy szeretettel, türelemmel lehet a gyereket igazán jól nevelni. Bár minden esetben igyekszik az ember hatékonyan dolgozni, esetleg gyorsan, rutinszerűen, ne felejtsük el, hogy a befektetett sok-sok idő és energia jobban megtérül, főként az oktatás-nevelés során. Éreznünk kell nap mint nap a munkánk jelentőségét, ne legyünk kicsinyhitűek ebben, hiszen könnyen a kiégés szélére kerülhetünk. Egy megkapó hasonlatot vihettek magukkal a pedagógusok dr. Szarka Gergely atyától:

„A jó tanár olyan, mint egy jó kertész. A munkája nem lármás és hivalkodó, mégis tudjuk, milyen fontos szeretett csemeténk növekedésében.”