Megkezdődött a Fenntarthatósági Témahét

Idén április 24. és 28. között hirdették meg országos szinten a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. Ennek fővédnöke Áder János, volt köztársasági elnök, védnöke az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság, kiemelt támogatói a Kék Bolygó Alapítvány és a Belügyminisztérium, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft. Az idei tanév kiemelt témái a biodiverzitás, a fenntartható értékek, az energia és a hulladék.

Iskolánk szintén csatlakozott az egyhetes programhoz, melyben szerepel ruhatervezés újra-felhasználható anyagokból, szelektív hulladékgyűjtés, sőt: levelet is írhatnak a gyerekek a Föld nevében. Mit üzenne az emberiségnek a Kék Bolygó? Április 24-én különleges vendéget is fogadott iskolánk: dr. Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára jött el hozzánk. Mint mondta, igyekeznek arra buzdítani mindenkit, hogy amit lehet, javítsanak és ne az új termék vásárlása legyen az elsődleges megoldás, így kevesebb hulladékkal terhelhetjük a környezetet.

A folytatásban dr. Kiss-Benedek Damarisz, a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének jogász-tanácsadója tartott előadást a felső tagozatos diákoknak. Ő főként az online vásárlás veszélyeire hívta fel a gyerekek figyelmét. (Bródi-Szilágyi Ilona)