Mesés hangulatban telt a Mesehét

Szeptember 30: a Népmese napja, ekkor született ugyanis Benedek Elek, a nagy mesemondó. Ebből az alkalomból idén is szervezett iskolánk rajz- és meseíró versenyt, valamint drámajáték-előadást.  Az óvodás és alsó tagozatos gyerekek lelkesen vetették bele magukat a munkába.

Aznap Mester Bea nénivel a Tímárházba is ellátogatott két osztály (3. a és 4. a), ahol Kompár Alma (4. a) vehette át első díját az ott meghirdetett pályázat alkalmából. Utána izgalmas vetélkedőkön vehettek részt a Művelődési Központ jóvoltából.

De térjünk vissza az efrémes megmérettetéshez: a pedagógusok örömmel segítettek a diákoknak a kibontakozásban. Így színesebbnél színesebb alkotások, izgalmasabbnál izgalmasabb történetek kerültek a zsűri asztalára. Megelevenedett az aranytojó madár, a nyulacska harangocskája, Péter és Pál, valamint Tündér Panna története is. A művekből egy kis tárlatot is összeállítottak a tanítók, hogy mindenki gyönyörködhessen bennük. Az ítészek: Gardáné Kovács Mónika, Kapin Istvánné Szilvia és Nagy Gyöngyi sokat törték a fejüket, hogyan is osszák meg a diákok között az elismeréseket.

Az óvodások közül a Katica csoport indult a versenyen, egy óriási közös képpel készültek a gyerekek, amiért könyveket, kirakót és édességet is kaptak.

Az iskolai eredmények:

1. osztály: Juhász Jázmin (1. hely), Seszták István (2. hely), Borza Emma (3. hely), Baranyai Gréta (különdíj).

2. osztály: Bucsku Lilla (1. hely), Szabó Panni (2. hely), Kerekes Nóri (3. hely), Pilka Sára és Tóth Zselyke (különdíj).

3. osztály: az a és b osztályok is különdíjban részesültek.

4. osztály: Hajós Mária (1. hely), Kiss Gergely Márton (2. hely), Deák Eszter (3. hely), Csobán Leila (különdíj).

Köszönjük a szervezést és a sok-sok segítséget a zsűri tagjainak, az osztályok tanítóinak, és nem utolsó sorban Bródi-Szilágyi Icus, Bucskuné Almási Lilla és Gániczné Vona Niki néninek is!