Mozdulj, Efrém!

Idén is sportnapot rendezett iskolánk szeptember végén. (Bródi-Szilágyi Ilona és Réti Éva beszámolója)

Hivatalos témanapként jelent meg szeptember 24-én iskolánk színes programpalettáján a Magyar Diáksport Napja. Az esemény az elmúlt években európai kezdeményezéssé vált, melyben az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek kiemelt szerepet kapnak. A cél a gyermekek, tanulók egészséges önképe és mentális egészségük fölött történő őrködés.

A nap első részében Kozma Csilla tanárnő segítségével közösen melegítettek be az udvaron a frissülni vágyó fiatalok és régebb óta fiatalok. 🙂 Csontjaink megropogtatása után rendkívül izgalmas és trendi versennyel folytatódott a délelőtt: Exatlon-pályát épített fel ugyanis az új tornacsarnokban Dr. Seszták Istvánné Mariann néni és Mester Bea néni. A diákok testnevelésóra keretén belül sorversenyen bizonyíthatták ügyességüket és gyorsaságukat.

Torzsa Péter és Szoboszlai Csaba tanár urak pedig egy futókörre invitálták a felsős osztályokat, így megcsodálhatták az iskolán kívüli világot is! 🙂

Délután szintén a csapatoké volt a főszerep, csak éppen rendhagyó módon: kosárlabda-mérkőzés keretében mérhette össze tudását tanár–diák–szülő. A Réti Éva néni szervezte eseményen a tanulók lelkesen szurkoltak a pálya szélén, hol a tanároknak, a pajtásoknak, hol pedig anyának-apának!