Novemberi kosárlabdasikerek minden korosztályban

Ezúttal is eredményesen szerepeltek a Szent Efrém-iskola ifjú sportolói a különböző kosaras megmérettetéseken.

November végén megkezdték a versenyeket a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola legifjabb kosaras palántái is. Elsőként a harmadik osztályos KisKenguruk vívtak kiváló mérkőzéseket a TK- és a Kossuth-iskola gyerekeivel. Ők már „rutinosnak” számítanak, hiszen a tavalyi tanévben is többször pályára léptek, aminek köszönhetően nagyon sok kosarat szereztek és nagyszerűen játszottak. Őket követték az újoncaink. A második évfolyam kosarasai november 26-án életük első mérkőzésére készültek Boldizsár Feri bácsi vezetésével. A nagy izgalom ellenére minden gyerek kitett magáért, és nagyon ügyesen és bátran kosárlabdázva a jamboree végén büszkén viselték első kosaras aranyérmüket.

A másodikosoknak ezzel még nem ért véget a megmérettetés, ők ugyanis november 28-án, kedden Torzsa Peti bácsi vezetésével a kis TK-ba sétáltak át, hogy a tanév első Dobd a Kosárba! sorversenyén vehessenek részt. A kosárlabda-szövetség programjában hat iskola szerepel Debrecenből, az ügyességi vetélkedőn az efrémesek kiválóan szerepeltek. Eredményt ugyan nem hirdettek, de a feladatok többségében a dobogón végeztek. Ezzel a versennyel kiválóan zárták a novembert a Szent Efrém kosarasai, hiszen a hónap elején az U11-esek Farkas Csanád vezetésével két győzelemmel a régió „A” csoportjába jutottak, a legifjabbak pedig remekeltek a jamboree-kon.

Ilyen eredményes szereplés mellett nem véletlen, hogy a közelgő karácsonyi ünnepek előtt a kosarasokhoz már megérkezett az első ajándék, hiszen minden kosárlabdázó gyerek az iskola színét és nevét viselő számozott pólóval gazdagodott, aminek köszönhetően nem csak a kosárlabda tudásukkal, de a mezükkel is kitűntek a csapatok közül.

Gratulálok minden Gyereknek és a Kollégáknak is! Hajrá, Efrém! Hajrá, Kosárlabda! (Kovács Balázs)