Nyári emlékek – a zánkai Erzsébet-táborban jártunk

Július 9-én iskolánk harminc alsó tagozatos diákja Zánkára utazott, ahol felejthetetlen hat napot tölthettek el az Erzsébet-táborban.

A tábor egy fergeteges nyitóceremóniával kezdődött, melyet programok és élmények végeláthatatlan sora követett. A következőkben legfőbb élményeinket foglaljuk össze, a teljesség igénye nélkül.

A főszerepben természetesen a Balaton-part állt, ahol számtalanszor megmártóztunk a kellemesen meleg vízben, rengeteget játszottunk, fagyiztunk, de a sajtos-tejfölös lángos sem maradhatott ki.

A strand biztosított helyszínt ezentúl a MiniOperának, az ökumenikus istentiszteletnek, a sportnapnak – ahol plank- és dekázóbajnok is született –, valamint a Hősök napjának is, ahol gyerekek a rendőrség, tűzoltóság, katonaság és egyéb szervek feladatait oldhatták meg, izgalmas játékokban szerepelhettek. A Balaton-parton Novák Katalin köztársasági elnök is tett egy rövid látogatást, ahol dinnyekóstolót tartottak nekünk.

Cirkuszi és bábszínházi előadást tekinthettünk meg, Ki mit tud?-on szerepeltünk – ahol szintén születtek díjazottaink, ének és mesemondás kategóriában –, digitális kincskeresésen és lovagi tornán vettünk részt, csocsóztunk, trambulinoztunk, tábortűz körül énekeltünk.

A héten Kocsis Fülöp érsek metropolita atya is meglátogatott minket, akivel együtt ebédelhettünk, imádkoztunk és énekeltünk.

Táborzáró ceremónián vettünk búcsút a héttől, melyet csodálatos tűzijáték koronázott meg.

Felejthetetlen élményekben volt részünk, reméljük, jövőre is hasonlóan szép emlékekkel gazdagodhatunk!

A táboroztatók:
Tóth Zoltánné, Gálné Földvári Csilla, Tompáné Krizsanyik Orsolya