Oktatási megbízottunk tájékoztatója

Kedves Szülők! Gyermekek! Kórustagok! Tegnap léptek be az iskola kapuján először az új tanévben, és építőmunkásokat, szerszámokat láttak...

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, benneteket, hogy előző fenntartók több évtizedes elmaradását pótolva a Hajdúdorogi Főegyházmegye a nyár folyamán megkezdte saját forrásból, mintegy 155 M Ft értékben a Szent Efrém  Görögkatolikus Általános Iskola és AMI épületének belső felújítását. Korábban, 2014-ben elvégeztük 300 M Ft értékben az épület külső hőszigetelését és a nyílászárók cseréjét. Majd elkezdődött a tornacsarnok 800 M Ft értékű építése, aminek szomorúan tapasztaljuk a késését és elkészülését mi is nagyon várjuk.

Az elmúlt tanév végén már tájékoztatást adtunk a belső felújítás megkezdéséről – jelezve, hogy a munkák a következő tanév első félévét is érinteni fogják – és a „nagy pakoláshoz” segítségüket is kértük!

Most, az új tanév kezdetén a türelmüket kérjük a munkálatok befejezéséig a kényelmetlenségekért. Mindez nem tart sokáig, fokozatosan vesszük birtokba az épületet, de novemberben már az épület minden részét a megszokott rendben lehet majd használni. A kivitelezést végzők mindent megtesznek azért, hogy gyors és körültekintő munkavégzés mellett a lehető legkevesebb nehézséget okozzák az oktatás mindennapjaiban.

Mi is történt eddig?

A legkevésbé látványos épületgépészeti munkák készültek el. A biztonságos és korszerű elektromos és internetes hálózat révén megújult és egészségesebb lett a világítás és valamennyi tantermünk digitális eszközökkel való felszerelése lehetővé vált. Az első emeleten az irodák helyén két tanterem és szertár kialakítása, a beázások nyomán megrongálódott falak kijavítása befejeződött. A tantermek elnyűtt parkettáit felszedtük, egészségre nem ártalmas aljzat kialakítását követően esztétikus, teherbíró aljzatburkolatot kapott minden terem és a folyosó. A folyosó falai szintén új burkolatot kaptak, színeset, vidámat, jól takaríthatót. A belső ajtókat kicseréltük. Aki most felmegy az első emeletre, az már kap egy összképet a végső állapotról. A lépcsőház fehér korlátokat és lépcsőfestést kapott és a szép bordó lépcsők felületének újra érdesítése is elkészült a balesetvédelem érdekében – már csak a falburkolat felhelyezése várat magára.

A földszinten a jelenlegi tornaterem öltözőinek összebontásával két informatika teremmel gazdagodtunk és a stúdió is méltó körülmények közé került. A tornaterem szertárának kettéválasztásával jelenleg az öltöző, később a művészeti és hangtechnikai raktározást tudjuk megoldani. A fogadótér és a porta is megújul. Természetesen itt is új aljzatot és burkolatot kap a folyosó, lecserélődnek az ajtók. A terem áthelyezések révén a bejárattól jobbra kialakul az irodaszárny, ahol a nevelőit, igazgatóit és igazgatóhelyettesit, gazdasági irodát találhatják majd meg. Itt lesz az öltözője a takarítóknak és a mosókonyha is. Mindezek elkészültét szeptember 30-ig várjuk.

A harmadik ütemben a 2. emelet újul meg úgy, hogy a tantermeket kettesével zárjuk le, és a közös terek munkáit hétvégén és az őszi szünetben végzi el a kivitelező.

És persze végül a nem látványos, de nélkülözhetetlen lapostető-szigetelés is elkészül.

Ugye szép lesz? A gyerekek nagyon fogják szeretni! Hófehér falak, vidám sárga-kék-zöld falburkolatok, elegáns világosszürke aljzat és ajtók, egészséges, biztonságos épülethasználat.

Kérem, legyünk türelmesek, segítsük egymást, az itt dolgozókat, a gyerekeket a kéthónapnyi kényelmetlenség elviselésében azzal, hogy észrevesszük a jót és megdicsérjük, örülünk az újnak és szépnek, és hogy türelmesek vagyunk. Mindezt a gyermekeinkért tesszük!

2019. szeptember 10.

A fenntartó nevében: Czövek Éva, oktatási megbízott