Ovisuli 2. – Márton-nap az oviban

Szent Márton ünnepének alkalmából az óvodánkban gyűlt össze a gyermekek apraja-nagyja november 9-én, hogy méltóképpen emlékezzünk meg a jeles napról.

A 4. b osztály tanulói bábjátékkal készültek, így mutatták be a legendát, a szent életének főbb mozzanatait. A megelevenedett Szent Márton személyét így jobban megismerhették a gyerekek, akinek jósága fényt és meleget árasztott a szükségben és nyomorban szenvedő betegeknek. A segítőkészsége, a jószívűsége, Isten és embertárs iránti szeretete pedig fontos példakép számunkra. Gálné Földvári Csilla és Nagy Gyöngyi tanítók az előadás végén közös éneklésre kérték az óvodásokat, akik szívesen kapcsolódtak be a 4. b osztályosokkal együtt a vidám körjátékokba is.

Jelmezbe bújt a Pillangó csoport, örömmel mutatták meg lámpásaikat, nagy izgalommal várták a napot, mert ez volt az első szereplésük.

A délelőtt folytatásaként kreatív kézműves foglalkozásra hívták a kicsiket dr. Seszták Istvánné és Bakosné Horváth Andrea tanítók. Játékos formában ismerkedtek meg a Mártonhoz kapcsolódó hagyományokkal, népszokásokkal, majd felelevenítették a már ismert libás dalokat. A szorgos kezek alatt szebbnél szebb libák születtek. Örömmel ragasztották, színezték, hajtogatták az alkotásaikat. Az elkészült bábokat boldogan mutatták meg egymásnak, egy dal kíséretben életre is keltették, ahogyan azt a bábjátékban látták.