Visszatekintő: villáminterjú Litkai Gergely humoristával

Bizonyára jól ismeritek a Showder Klubban is számtalanszor fellépő dumaszínházas stand uposokat. A 2014-es sajtófesztiválon ennek a rekeszizmokat nem kímélő társulatnak az elindító-főszerkesztőjével, Litkai Gergely humoristával készítettek villáminterjút az akkori stábtagok.

Visszatekintő: Kéry Anna írónőt kérdeztük

2016-ban Kéry Anna írónő, a Flóra-történetek (a Flóra és a csillagfarkas, valamint a Flóra fénye) szerzője látogatott el akkori szerény stúdiónkba, hogy egykori rádiós társaink a műveiről beszélgethessenek vele.

Villámszótár, nyelvtörő, ételreceptes visszatekintő

Ebben az adásban bemutatkozik a Villámszótár nevet viselő rovatunk. A Nyelvtörőben a cirkuszi csibecombcsonttal birkóznak meg a vállalkozó szelleműek. A múltidéző rovatunkban pedig iskolánk egykori alsó tagozatos diákjai osztanak meg ételrecepteket a hallgatósággal.

Interjú Hrutka Róberttel

Hrutka Róbert egészen fiatalon, egy régi zongorán kezdte a zenélést a nagymamája házában, az első nyilvános fellépésén egy szájharmonikán játszott. Innen indulva vált országos hírű zenésszé, zeneszerzővé, producerré. Nagy öröm számunkra, hogy az Ajtók című oratórium lemezfelvétele előtt mi is beszélgethettünk vele.

Riportunk a kultúráról

Vajon mit jelent a kultúra iskolánk polgárai, illetve az utca embere számára? Adásunkban többek között erre a kérdésre kerestük a választ.

Kozák Luca olimpikonnal beszélgettünk

Nagy-nagy öröm számunkra, hogy Kozák Luca olimpikon, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó eljött szerény kis stúdiónkba, ahol egy felszabadult hangulatú interjút készíthettünk vele.

Az állatok védelmében

A rászoruló állatokat támogató Tara-Vet Alapítványnak szervezett gyűjtést iskolánk az állatok világnapja apropóján. Az adományok átadása után a szervezet egyik igen lelkes tagjával, Szilágyi Attilával beszélgettünk.

Tompáné Orsi néni Görögországról mesélt

Ezúttal Tompáné Krizsanyik Orsi nénit láttuk vendégül, aki a kedvenc nyaralóhelyéről mesélt. Volt szó sziklák tetején épült kolostorokról, Európa második legrövidebb leszállópályájáról, sőt az idei jelmondatunk származási helyéről is.

Zsitva Réka színésznővel beszélgettünk

Táncosnőként kezdte a Madách Színház tánckarában, ott szeretett bele a színészetbe is. Olyan híres darabokban láthatjuk Budapesten, mint Az Operaház Fantomja, a Macskák, a Mary Poppins vagy a Mamma Mia.

Eszmecsere a klímaváltozásról

A klímaváltozás következményekkel járhat a természetre és az emberre nézve egyaránt. A kialakuló helyzethez egyrészt alkalmazkodnunk kell, másrészt minél előbb meg kell állítanunk bolygónk melegedését.

Hangszínház: A visszatérő

Egy borongós vasárnap délután együtt bandázik a nyolcadikos társaság. Reni és barátai a sulijukhoz közeli törzshelyükön, a Kismogyoró cukrászdában gyűlnek össze…

Kerékgyártó Lili: A dédpapám története

Egy rendkívül színes portré, és egy igen tanulságos történelemlecke is egyben az az anyag, melyet Kerékgyártó Lili 8. a osztályos tanuló állított össze a dédpapája életét kutatva. Podcastunk révén most a kedves hallgatók is megismerkedhetnek Vitéz József történetével.