Terményáldás és Szüreti mulatság az óvodában

Izgalmas és tartalmas napnak néztünk elébe 2022.09.29-én (csötörtökön) . Ugyanis az óvodánkban megtartottuk a szüreti mulatsággal egybekötött terményáldást.

Egész héten folytak az előkészületek a csoportokban. Az óvodapedagógusok készítette gyurmát, melyből a családok közösen készítettek őszi terméseket, terményeket, növényeket és állatokat. Ezekből kiállítást készítettünk az előtérbe.

A csoportokba termésbábok készültek, közben pedig zajlott a szőlőszemezgetés. A teraszon a gyermekek önfeledten játszottak az ugrálóvárban, melyet önfeledte élveztek. A leszemezett szőlőt Laci bácsival ledarálták és préselték. Mindneki kipróbálhatta magát ezekben a munkafolyamatokban. Az elkésuült mustot pedig megkóstoltuk.

Délután megérkeztek a szülők, hogy megtekintsék a műsorunkat. A Méhecske csoport körjátékokkal, versekkel és tánccal készült. A Halacska, Pillangó és Katica csoportos gyermekek pedig verset mondtak. Szaplonczy Márk atya megáldotta az elkészült terményeket. Végül zsíroskenyérrel és musttal kínáltuk meg a vendégeket.

Összességében egy izgalmas és nagyon tartalmas napot zártunk, Mindannyian jól éreztük magunkat.