Zenei programokban gazdag tavasza van a Lautitia kóruscsaládnak

Kártik Hanna, Mező Dorottya, Seszták Dóra egész évben folyamatosan szerepelt a Csokonai Színház Óz, a csodák csodája című előadásában, vegyeskarunk fiai (10 fő) pedig a Csokonai Színház Trubadúr című előadásában közreműködtek.

A keresztényüldözésről szóló kiállítás megnyitóján énekelt a gyerekkar a Metropóliai Hivatalban március 11-én.

Az 5., 6., 7. osztály diákjai és Urbán Tamás az országos liturgikusének-versenyen vettek részt a sikeresen megvívott egyházmegyei forduló után, három ezüst és egy bronz minősítést szereztek a megmérettetésen.

A Bárdos Szimpóziumon képviselte intézményünket az iskola összes énekese április 3-án. A vegyeskar tagjai dr. habil. Zombola Péter zeneszerző előadásán reprezentálták a komponista műveit, a Szivárvány Gyermekkar és a Lautitia Gyermekkar pedig a szakmai találkozó záróeseményén adtak nagysikerű koncertet.

Orosz Atanáz püspök atya meghívásának eleget téve Miskolcon, a Szépséges Pászka ünnepén énekelt a gyermekkar április 22-én. A fellépés előtt egy jó hangulatú bobozásra is sort kerítettek az énekkar tagjai. (További képek itt.)

Hrutka Róbert zeneszerző és Grecsó Krisztián író a Lautitia kóruscsaláddal mutatta be Ajtók című zenés irodalmi kórusművét április 24-én a Lovardában. (Az oldalunkon közzétett fotókat a dehir.hu készítette.) A csodálatos koncertet június 10-én Budapesten, a Magyar Zene Házában is bemutatják majd.